مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: باید کاری کنیم مردم نان خوب را بشناسند که البته ترویج ویژگی های نان خوب به جامعه از وظایف ما است.

به گزارش خبر نگار دیدارپرس، امید جهان نژادیان عصر امروز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه نان خوزستان (نان‌های سنتی، صنعتی و فرآورده‌های گندم) اظهار کرد: با توجه به اینکه خوزستان پایتخت تولید کمی و کیفی گندم در کشور است، هدف نهایی از برگزاری این نمایشگاه، برگزاری جشنواره ملی نان در خوزستان طی سال‌های آتی است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: برگزاری این نمایشگاه در فضای ذخیره سازی گندم یکی از برجستگی‌های نمایشگاه نان است که علاقه مندی و انگیزه مردم را برای بازدید از این نمایشگاه مضاعف کرده است.

وی عنوان کرد: همانطور که استاندار تاکید داشت، ارتقای کیفیت نان و استفاده از نان‌های کامل و سبوس دار از اهداف ما است که با همراهی استاندار، معاون اقتصادی و پای کار بودن فرماندار در شهرستان اهواز آغاز شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان بیان کرد: تدابیری در نظر گرفته‌ایم که واحدهای خبازی و اتحادیه‌ها باید به ما کمک کنند تا ان شاءلله مردم خوزستان که لایق این شایستگی هم هستند بتوانند از نان با کیفیت استفاده کنند.

جهان نژادیان با بیان اینکه در این راستا کار را از مدارس آغاز کرده‌ایم، تصریح کرد: اولین صبحانه کامل ۵۰۰ نفری را در دبیرستان شاهد رضوان اهواز انجام دادیم و بروشور اطلاع رسانی در اختیار دانش آموزان قرار دادیم تا این فرهنگ به خانواده‌ها هم انتقال داده شود و نان آور خانواده از ویژگی‌های نان خوب مطلع باشد که بتواند نان با کیفیت و با ویژگی‌های متناسب را از نانوایان مطالبه کند.

وی، یکی دیگر از ویژگی‌های این نمایشگاه را حضور تولیدکنندگان دستگاه‌های برتر کشور اعلام و عنوان کرد: اکنون استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، قم و سمنان در این نمایشگاه حضور دارند که به فروش دستگاه‌های خبازی در نمایشگاه بین ۱۰ تا ۲۰ درصد تخفیف اختصاص داده‌اند لذا واحدهای صنفی سعی کنند از این دستگاه‌ها خریداری کنند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان ادامه داد: موضوع برجسته دیگر این نمایشگاه مساله آموزش است. در این نمایشگاه غرفه آموزش برای تمام واحدهای صنفی استان تدارک دیده شده و آنها را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم که از روز اول تا سوم هر شهرستان ۳۰ درصد سهمیه حضور در کلاس‌های آموزشی را دارد.

جهان نژادیان گفت: کلاس‌های با همکاری معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی، پژوهشکده غلات و استاد دانشگاه تهران در خصوص افزودنی‌های مجاز برگزار می‌شود. همچنین از استاد خواجه مؤسس نان سبوس دار ایران دعوت شده که به صورت تئوری و عملی موضوع پخت نان و برآمدن خمیر را توضیح خواهند داد که با همکاری فنی وحرفه ای استان نیز برای شرکت کنندگان گواهی صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه همه ما در مقابل نان مسئول هستیم، تصریح کرد: باید با تمام وجود نسبت به این مساله فرهنگ سازی شود؛ باید کاری کنیم مردم نان خوب را بشناسند که البته ترویج ویژگی‌های نان خوب به جامعه از وظایف ما است و همچنین کاری کنیم ویژگی‌های نان خوب که برای سلامتی آنها مفید و مؤثر است را بدانند تا بتوانند این مطالبه گری را داشته باشند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان، احیای پخت نان‌های سنتی استان را از دیگر ویژگی‌های این نمایشگاه اعلام و عنوان کرد: از بانوان خانه دار و با سلیقه استان از اقوام مختلف دعوت کرده‌ایم تا نان‌های سنتی را به نمایشگاه بیاورند و به نمایش بگذارند که نگذاریم این سنت‌های حسنه از بین برود و همچنین این فرهنگ را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم.

جهان نژادیان ادامه داد: حدود ۲۴ نمونه نان در خوزستان وجود دارد که ۱۳ نمونه آن ثبت ملی شده است، امیدواریم بتوانیم مابقی را در این محل احیا کنیم و در این راستا مجموعه گردشگری روزهای آینده در نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد، ما نیز سعی می‌کنیم این نان‌ها ثبت ملی شود.

وی با اعلام یک خبر خوب برای مردم خوزستان و کشور گفت: تدارک دیده شده تا در ایام نوروز، مردم خوزستان و سایر مردم کشور که قصد سفر به اهواز را دارند بتوانند از فضای سیلو که ظرفیت تاریخی اهواز به شمار می‌رود؛ بازدید داشته باشند.

نخستین نمایشگاه نان خوزستان با هدف آشنایی با فرهنگ‌های غذایی و نان‌های محلی اقوام مختلف استان، پخت نان با آرد کامل به صورت سنتی و صنعتی و فروش نان و فرآورده‌های گندم با تخفیف ویژه با حضور بیش از ۳۰ غرفه از استان‌های خوزستان، قم، تهران، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان شرقی از ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه در سیلو اهواز در حال برگزاری است که علاقمندان می‌توانند از ساعت ۱۶ تا ۲۲ از این نمایشگاه بازدید داشته باشند.